במידה ואדם חש בכאבים מוזרים ובלתי מוסברים באזור האף ורופא המשפחה מחליט לשלוח אותו לבדיקות מקיפות אשר ישללו או יאשרו את הימצאותה של מחלת סרטן האף מתחיל תהליך האבחנה אשר כולל ביצוע של בדיקות רבות, מקיפות ומשוכללות אשר יקבעו קודם כל האם אכן מדובר במחלה של סרטן האף ואם כן, מהי דרגת המחלה, מהו הגודל של הגידול וכיצד ניתן לבצע את הטפול הנכון והמתאים ביותר בצורה הטובה ביותר. בכוונה תחילה מעבירים את האדם בדיקות רבות, כל הבדיקות הללו הן חשובות מאוד והן מסייעות לרופאים להחליט על צורת הטיפול הטובה והיעילה ביותר ועל הדרך בה האדם יזכה לטיפול נכון וחזרה מהירה לשגרת החיים הרגילה שלו.
בדיקות לצורך אבחון של סרטן האף
כאמור, אבחון של מחלת סרטן האף כולל ביצוע של בדיקות רבות ומגוונות המשמשות את הרופאים לצורך קביעת סוג המחלה ודרכי הטיפול הטובות ביותר באותה מחלה. בין הבדיקות העיקריות אותן מבצעים כדי לאבחון את הסרטן באץ ניתן לראות את הבדיקות הבאות:
- צילום רנטגן אשר המטרה שלו היא לאתר את המקום של הסרטן ולמדוד את הגודל שלו.
• סריקת CT הבונה תמונה תלת-ממדית של פנים הגוף.
• סריקת MRI אשר המטרה שלה היא לבנות תמונות חתך רוחביות של הגוף.
• בדיקה באמצעות סיב אופטי אשר בה מוחדרת צינורית קטנה עם מצלמה אל תוך חלל האף וכך ניתן לראות את מה שקורה בפנים. בבדיקה זו, אם מתגלה משהוא חריג נוטלים ממנו חתיכה קטנה על מנת לבדוק אותה תחת מיקרוסקופ.
תשובות האבחון של המחלה
לאחר מספר ימים מביצוע הבדיקות השונות הרופאים מקבלים את התשובות וכך הם יכולים לאבחן את אותו סרטן האף בצורה הרבה יותר טובה כמו אבחון של הגודל שלו, המיקום שלו וכמובן, קביעת הטיפולים השונים שיסייעו להסיר את הגידול בצורה הטובה ביותר. כיום ישנן מספר דרכים אשר מאפשרות לטפל בסרטן האף בצורה טובה אך הם תלויות במצבו של הסרטן ובדרגה שלו. הדרך הראשונה היא ניתוח להסרת הגידול. במקרים קיצוניים הניתוח הוא נרחב מאוד ואז יש לבצע גם שחזור אף לאחר הניתוח. ישנם גם טיפולים במבוצעים באמצעות הקרנות וטיפולים כימותרפיים אך כאמור, הכול תלוי במצב של הגידול שהתגלה, במיקום המדויק בו הוא נמצא וברמה שלו, ככל שהוא מתקדם יותר הטיפולים יהיו יוקר קשים ויותר מורכבים כדי לרפא את האדם ולהחזיר לו שגרת חיים תקינה עד כמה שניתן.